Aktivitetsarmband och smarta klockor

Som redan nämnts är en av mobilernas stora fördelar dess mångsidighet och möjligheten att anpassa den efter egna önskemål. Denna anpassning sker främst med så kallade appar som finns i en uppsjö av olika utföranden. Från rena spel till appar för film, tv, finanser, läkarbesök och allt annat mellan himmel och jord.

En stor andel av dessa appar är på ett eller annat sätt hälsorelaterade. Hälsomedvetenheten är i dagsläget oerhört stor, på gott och på ont, och många använder sin mobil för att hålla koll på måltider och olika aktiviteter. Det finns förstås inbyggd stegräknare i mobilen, men den kräver att du alltid bär din mobil i fickan. Eftersom den också kopplas till GPS drar dessa ganska mycket ström och din mobil kan då behöva laddas oftare.

Många väljer istället så kallade aktivitetsarmband. Dessa finns i många olika utföranden. De allra enklaste är bara ett enkelt armband som håller koll på hur du sover och räknar hur många steg du tar under dagen. De mer avancerade har inbyggda tränare och massor av andra finesser som gör dem nästan lika avancerade som de så kallade smartklockorna.

En smartklocka är en klocka som kopplas direkt till mobilen. I många fall kan du sedan använda den för att kolla meddelanden och mail, men även som stegräknare eller som en helt vanlig klocka. De har blivit oerhört populära på senare år, men personligen har jag varit lite tveksam. Jag är, som jag nämnt tidigare, en androidmänniska och skulle gärna skaffa en smartklocka till min mobil. Tyvärr är de klockor jag hittat hittills för stora, för kantiga och helt enkelt för fula. De klockor som i mitt tycke är allra snyggast är Appleklockorna. Äger du en Iphone kan jag bara säga, Grattis! Du har möjlighet att välja mellan de allra mest funktionella och snygga klockorna på marknaden. Vi andra får vänta och hoppas att övriga tillverkare inser att även deras användare vill ha snygga klockor, och inte bara svarta tegelstenar på armarna.

mts_steadyincome