Zombies! Run! – Efter katastrofen

Zombies är, och förblir, ett av våra favoritmonster både inom filmen och i dataspelsvärlden. Med Zombies! Run! kan de även bli en del av din träningsrutin.

Vi vet alla hur viktigt det är att röra sig. Det går väl inte en dag utan att vi påminns om hur oerhört viktigt det är att röra oss för att förebygga framtida ohälsa och problem med både övervikt och smärta. Men hur ofta har man tid? Och även om man har tid, hur ofta har man lust? I alla fall inte jag. Lyssna på musik eller podcasts eller ljudböcker i all ära men förr eller senare blir även det tråkigt. Vilken tur då att det finns en lösning!

Appen Zombies! Run! har några år på nacken vid det här laget, men det gör de inte mindre intressant för det. Den finns just för tillfället i en betalversion (typ ynka 20 kr i månaden) eller en helt gratis version. Den senaste kommer förstås med vissa begränsningar.

Upplägget är enkelt. Du startar appen när du startar din promenad eller löprunda och lyssnar sedan på en berättelse som läses upp av flera olika voiceactors. Du tar skepnaden av en okänd militär skickad för att hjälpa människorna i Able Township. Så mycket mer går inte att berätta utan att avslöja det första uppdraget, men kort sagt kan sägas att du kastas rakt in i händelsernas centrum och förblir sedan där under resten av spelet.

Spelet går till så att du då och då kommer höra voiceactors som talar med dig, och berättar vad du ska göra. Detta är dock bara en fantasi eftersom spelet aldrig kommer be dig göra någonting eller gå åt något särskilt håll. I skrivande stund består grundhistorien av 6 säsonger med vardera mellan 25 och långt över 50 avsnitt. Så det finns gott om nya, spännande historier att lyssna på. Dessutom finns andra lägen, som Lopp, Intervallträning och massor av andra roliga inställningar som gör din promenad eller löprunda extra spännande.

Vad väntar du på? Sätt på dig skorna och ge dig ut.

Able Township räknar med dig!

mts_steadyincome