HP Sprocket. Bildskrivare i miniformat

Skrivare i all ära, men när allt fler väljer bort den vanliga datorn till förmån för surfplattor, mobiler och olika typer av laptops så blir den klassiska skrivaren allt mer överflödig. Visst kan det vara bra att kunna koppla upp sig till en vanlig skrivare och skriva ut sin text, eller sina bilder, direkt på papper. Men att förvara en hel skrivare för att bara skriva ut någon enstaka bild då och då är väl överkurs.

Jag vet inte hur det är med dig, men jag tar i alla fall många bilder med min mobilkamera. Och av dessa bilder är det inte alla som passar för att rama in. Men det kan finnas andra anledningar att vilja skriva ut dem. Det är där som fotoskrivare som HP Sprocket kommer in i bilden. Istället för att starta hela den omständliga processen med att ladda in bilderna på datorn (från molnet eller direkt från mobilen) för att sedan skriva ut dem på fotopapper från din skrivare, så kan du skriva ut små bilder direkt från mobilen.

Sprocketen skriver snabbt och enkelt ut dina bilder via Bluetooth eller USB vilket innebär att du kan använda den både till dator och till telefon. Systemet kräver dock en särskild app för att fungera, men denna laddas ner gratis från enhetens app-store.

Bildkvaliteten är förvånansvärt god, även om den förstås inte kan jämföras med en vanlig fotoskrivare. Men för de små bilder som enheten skriver ut räcker detta gott och väl. Bilderna får dock en svag gultoning som kan upplevas som störande. Detta är antagligen en bieffekt av att bilderna framkallas på precis samma sätt som i en polaroidkamera och kan justeras hyfsat med hjälp av ett blåfilter.

Det här är en rolig liten pryl, som passar väl in bland dina andra mobiltillbehör. Jag kan varmt rekommendera den, framför allt om du är en sån som gärna vill skriva ut dina instagrambilder eller små ögonblicksbilder från din dag.

mts_steadyincome