Nya Nokiatelefoner i början av året

Under de senaste åren har mobilmarknaden kommit att domineras av ett fåtal stora tillverkare som konkurrenterna Apple med Iphone, och Samsung med Galaxy, som de allra främsta. Andra välkända namn under de senaste åren har varit Sony och LG som släppt några mobiler som dock inte nått samma popularitet som storsäljarna från Apple och Samsung.

Det innebär förstås inte att dessa är de enda tillverkarna på marknaden. Något av en överraskning var dock nyheten om att Nokia planerar att lansera nya telefoner för den internationella marknaden i slutet av februari. Det senaste stora projektet som Nokia genomförde handlade om den mer eller mindre ökända Windowstelefonen, som utvecklades i samarbete med Microsoft. Efter att Microsoft sedan valde att köpa ut sin Windowsphone från Nokia under 2013, har det varit ganska tyst från den forna finska mobiljätten.

För den som hänger med lite i mobilvärlden är detta inte helt och hållet en överraskning. Nokia meddelade nämligen redan 2016 att de planerade att börja tillverka mobiler igen. De skulle dock tillverkas främst för den kinesiska marknaden. Mycket riktigt lanserade Nokia sina nya smarttelefoner i samband med Mobile World Congress 2017. Dessa var enbart för den kinesiska marknaden och döptes till Nokia 3, 5 och 6.

Nu går ryktet om att Nokia kommer lansera sin allra senaste telefon, Nokia 9, för den internationella marknaden i samband med kongressen 2018. I sådana fall kommer det vara den första rena Nokiamobilen på mycket länge. Enligt ryktet ska mobilen ha en Androidversion som är i princip lik den som google använder sig av, något som talar för att mobilen kommer fungera riktigt bra. Det påstås även att denna smartelefon ska vara försedd med en helt unik kamera med hela fem kameralinser. Blir det sanning kommer telefonen att ha en helt unik kamera med bildkvalitet långt utöver det vi vant oss vid att se från moderna smartphones, och med Nokias rykte som tillverkare av kameramobiler så känns det inte som en omöjlighet.

Allt vi kan göra nu är att vänta och se vad som lanseras på MWC 2018!

mts_steadyincome