Spelutrustning och spelutveckling för vanligt folk

Om man vill investera i gamingprylar och annan utrustning till spelande så kan det kosta en del. Det kan bli en dyr historia om man ska köpa både en VR – hjälm, en spelkonsol och en tv med upplösningen 4K och en stor skärm. Om man köper den utrustningen så kan man dock få en väldigt god spelupplevelse med spelande på en stor och fin skärm med 4K – upplösning samt en väldigt spännande spelupplevelse med en VR – hjälm. För VR – hjälmar rekommenderas att man köper en Playstation 4 Pro och inte nöjer sig med en vanlig Playstation 4. Har man en Playstation 4 Pro så får man nämligen högre upplösning på spelen i Virtual Reality – formatet tack vare PS4 Pro: s högre prestanda. Det gör att spelupplevelsen blir mycket bättre och risken för yrsel och åksjuka minskar när man spelar VR.

Men smakar det så kostar det och man får räkna med att slanta upp en ganska stor summa om man vill ta del av allt på listan. Ska man även skaffa sig ett par proffsiga hörlurar och en specialtillverkad gamingstol så ökar kostnaden ytterligare, med några tusenlappar till.

På sidan https://www.capcito.com kan man få hjälp med att lösa sin ekonomiska situation. De kan bland annat köpa in fakturor och med ett fakturainköp kan man få loss pengar i sitt företag. Så om man är en spelare som även har ett företag så kan det vara ett alternativ om man vill investera i ny och spännande utrustning för gaming.

Även den som själv utvecklar spel till exempelvis Switchbehöver dock utrustning för gaming och för att göra spel, och där kan förstås sidan också hjälpa till mycket. Åtminstone om man utvecklar spel i ett företag. Många små spelföretag har en stor utmaning, nämligen att hitta någon som vill ge ut och marknadsföra spelet. Att själv ge ut ett enkelt indiespel är också ett alternativ men då får man ju också ta en stor risk med att kanske ta av egna besparingar eller banklån för att nå ut med sitt spel genom marknadsföring. Just marknadsföring kan för ett litet företag vara en stor utgiftspost som kan kosta mer än själva utvecklingen av spelet som sådant. Att göra ett spel av hög kvalitet med avancerad eller mer enkel grafik är en utmaning i sig men att få andra att veta om det och bygga upp en hype kring spelet kan vara svårt det också. Kvalitet är grunden till framgång, men kvalitet är inte ensamt nog. Det går att ta företagslån för att marknadsföra sitt spel som liten spelutvecklare om man tror på idén själv, men bättre är kanske att låta en spelutgivare ta risken och ge ut spelet i utbyte mot att de också får en stor andel av den eventuella vinst som ett spel gör på marknaden för spel.

Virtual Reality är en spelupplevelse som vissa gillar, men inte alla. Men som indiespelutvecklare kan det vara klokt att istället för VR göra ett mer klassiskt spel med lägre utvecklingskostnader.

mts_steadyincome