Mera Appar

Jag skrev nyligen om de hetaste apparna, och då gällande Google play. Nu ska det istället handla om Apples App store. För alla som äger en Iphone eller Ipad så är App-store betydligt mer bekant än Google play och därför tänkte jag att jag skulle ta en titt på de allra senaste trenderna bland dessa appar.

En app är ett litet program som används som ett tillägg i en mobiltelefon eller surfplatta. På senare år har den här typen av program även blivit vanligare till datorn med Windows 10 som ett strålande exempel på system som använder sig av appar. Men nu ska vi hålla oss till mobilerna och göra en djupdykning i det mest populära från App store.

Högst bland App Stores betalappar hittar vi storsäljaren Minecraft. Detta är ett spel som är lika populärt oavsett om det gäller mobila enheter eller datorer. Historien bakom Minecraft är väl känd vid det här laget och spelets popularitet har hängt i trots Microsofts uppköp för några år sedan. Spelarna tycks aldrig få nog av den pixlade spelvärlden, och det med god anledning. Ska du lägga pengar på något strategispel i år så kan jag varmt rekommendera att välja Minecraft.

När det gäller gratisappar hittar man Tv-apparna högt på listan. Detta gäller bland annat de svenska kanalerna som Tv4 och SVT play. Men förstås också storfavoriterna Netflix och Youtube. Netflix dominerar också bland bästsäljarna, vilket bara visar vilken stapelvara denna app blivit. Det verkar inte finnas någon gräns för streamingtjänsternas popularitet.

Man kan inte tala om populära appar utan att nämna Candy Crush- spelen. Dessa är ett fenomen som aldrig tycks försvinna. Spelen, i alla dess olika varianter, uppskattas av miljoner användare över en uppsjö av plattformar och är lika populära nu som de var när de först lanserades för närmare tio år sedan.

Det var bara en snabb titt på de allra mest populära apparna i App store. Har du en Iphone, så kan du snabbt kolla om det finns något där som passar just dig!

mts_steadyincome