Virtuell verklighet – här för att stanna

Virtuell verklighet/ Virtual reality, som också kallas för VR, kom ut på marknaden för ett par år sedan. Skriverierna ö om detta var då mycket omfattande och det verkade som att detta skulle vara det som tog över världen, åtminstone när det kom till teknik. Även om tekniken har fortsatt att utvecklas har det mer eller mindre varit tyst när det kommer till VR på sistone. Samtidigt har VR fått ett större användningsområde än bara spel och VR uppmuntrar till rörelse bland många människor. Bland annat rapporterar folkhälsan i Finland om hur VR-spel uppmuntrar till rörelse.

Om du inte vet vad virtuell verklighet är innebär detta att du får möjligheter att kliva in i en relativ verklighet genom att du tar på dig ett headset som även täcker dina ögon. Detta headset kommer att börja visa dig en video som ändras när du rör på ditt huvud. Om du tittar åt vänster kommer även bilden att förändras så att du ser åt vänster. Du kan använda dig av verktyg för att göra saker i bilden och det är vanligt att VR utförs med en eller två kontroller. Det finns olika typer av VR och en del VR fungerar utmärkt endast med din mobiltelefon. Allt du behöver är då ett headset. Det finns många olika typer av VR-headset och de kommer i olika prisklasser. Därför kan man testa på denna teknik för en billig slant.

Virtuell verklighet är dessutom ett bra verktyg när det kommer till att lära sig saker. Med hjälp av VR kan du studera platser på samma sätt som om du vore där, och VR är ett verktyg som används för de som har inlärningssvårigheter. Med möjligheten att kunna kliva in i en annan värld ökar koncentrationsförmågan och det blir lättare att förstå någonting utan att man faktiskt behöver befinna sig i situationen på riktigt.

Till exempel om du går på körskola Östermalm kan du använda dig av VR-spel för att lära dig att köra bil. Genom att spela spel där du kör bil med ett VR-headset kommer du att lära dig mycket snabbare samtidigt som det är helt riskfritt. Blivande läkare kan även använda sig av VR ä-headset för att lära sig mer om kroppen och dess anatomi och på så sätt är VR mycket användbart.

Många spel släpps idag med möjligheten att spela dem på VR-headset, till exempel Playstation erbjuder möjligheten att köpa ett VR-headset som tillbehör och därefter kan du spela dina Playstationspel med ett VR-headset utan att det kostar något extra. Om man letar efter spel med mer inlevelse är detta ett bra alternativ verklighet och det är lätt för alla, gamla som unga att leva sig in i spelet.

mts_steadyincome