Samsung, en Galax i dina händer

Samsung är ett företag som under de senaste åren funnits på allas läppar tack vare dess smarttelefoner Galaxy, av olika modeller. Alla mycket värdiga konkurrenter till Apples Iphones. Det finns till och med vissa som menar att Samsung är mycket bättre och mer prisvärd än sin främste konkurrent. När det gäller prisbilden går det förstås inte att diskutera. Samsungs Galaxy är billigare, oavsett modell. Huruvida Apples mobiler är värda den extra summan är upp till användarna att själva avgöra, då detta i stora delar är en fråga om tycke och smak.

Vad många kanske inte vet är att Samsung i själva verket är ett anrikt företag som grundades redan 1938 i den då japanska delen av Korea. I dagsläget har företaget sitt huvudkontor i Seoul i Sydkorea. Något som kan vara intressant att veta, men förstås helt ointressant när det gäller mobiler, är att Samsung även är världens näst största skeppstillverkare och att man även har ett dotterbolag som säljer försäkringar. Företaget Samsung är med andra ord ett stort bolag med många olika dotterbolag.

Men här är det mobilerna vi ska ägna oss åt. Båtar i all ära, men nog är mobiltelefoner och andra smarta uppfinningar mer intressanta.

Samsungs genombrott, kan man väl säga, var touchtelefonen Jet som var en av de allra första mobiltelefonerna med touch-skärm. Denna touch-skärm lämnade en hel del övrigt att önska, men när den lanserades 2009 var det en stor nyhet. Med dagens standard var telefonen dessutom oerhört liten och blev snabbt omsprungen av Iphone med sin betydligt mer välfungerande touch-skärm och enorma utbud av säkra appar via sin app-store.

Men Samsung repade sig och började snart pumpa ut mobilerna i sin Galaxy-serie. En serie som enligt mig är både bättre, billigare och stabilare än någon Iphone någonsin varit. Telefonerna är hållbarare och i mitt tycke enklare att hantera. Men denna åsikt är förstås min egen. Tycker du själv att Iphone är bättre, så go for it! Huvudsaken är att du har en mobil som du trivs med och tycker om att använda.

mts_steadyincome