Tips vid köp av VR headset

VR headset, eller glasögon som det också brukar kallas för i svenska termer, har blivit ett populärt inslag på den ständigt aktuella spelmarknaden. I takt med att VR (virtual reality) nått ut även till den breda massan av konsumenter har också tillbehör så som headset blivit en efterfrågad produkt. Men vad ska du egentligen tänka på när du ska köpa ditt första VR headset? Låt mig hjälpa dig genom att dela med mig av några värdefulla tips!

Utgå från ditt användande

Du ska först och främst se till ditt eget användande och även din ekonomi när det kommer till att investera i VR headset. Är du iPhone-användare kan du räkna med att majoriteten av marknadens VR tillbehör är kompatibla med allt från äldre modeller till de senaste smartphone-versionerna. Skulle du utöver VR headset även behöva införskaffa en ny iPhone eller iPad är tipset att ta en titt på:https://mresell.se/ där du hittar ett stort utbud av begagnade Apple-produkter till grymma priser. På så vis kan du hålla nere dina kostnader och du slipper välja ett VR-headset enbart utifrån prislapp.

Det finns dock headset-modeller i olika prisklasser och med skilda funktioner, vilket innebär att alla typer av användare och plånböcker kan hitta ett alternativ. Är du en gedigen spelare som brinner för allt som har med VR att göra ska du utan tvivel satsa lite högre. I det fallet är det värt att lägga lite extra slantar på ett riktigt grymt VR-headset som till exempel HTC Vives som ger en ultimat upplevelse. En tillverkare av den här rangen innebär även en uppsjö av speltitlar, appar samt filmer. Du köper med andra ord ett komplett paket inom VR-upplevelse.

Har du däremot inte lika flexibla möjligheter när det kommer till budget för att köpa ett nytt VR-headset finns det som tur är flera bra alternativ. Playstation VR-headset är ett bra exempel som i sammanhanget är relativt billigt, men ändå levererar ett bra system. Upplevelsen är kanske något sämre än den tidigare nämnda modellen, men håller ändå en fullt godkänd nivå.

Testa dig fram

Ett VR-headset är trots allt ett tillbehör du ska bära under användandet och för att upplevelsen ska bli så bra som möjligt bör komforten prioriteras. Jag rekommenderar därför alla nya VR-spelare att besöka fysiska butiker för att prova olika modeller. Gör gärna en lista på olika headset-modeller du tycker verkar intressanta utifrån din budget och användning. Ta med dig listan till någon butik som säljer headset och be om att få prova för att se vilken modell som passar just dig. Var du väljer att köpa ditt VR-headset är så klart upp till dig. Vill du ha hjälp från experter kan butiken vara det bästa alternativet, men är det främst priset som avgör är internet ofta den bästa platsen.

Lycka till!

mts_steadyincome